Maskin Mekano is een familiebedrijf in de regio Jönköping.

Sinds 1956 leveren Maskin Mekano  solide zeef apparatuur aan de bouw, recycling en de mining industrie. 
Vandaag is het de derde generatie die het bedrijf leidt, de broers Daniel en Calle Smedenman samen met Daniels vrouw Hanna Smedenman.

Krachtige, vlakke helling.

STE-screens zijn speciaal ontworpen om hoogwaardige screening mogelijk te maken. Het concept is gebaseerd op een krachtige Amplitude in combinatie met een vlakke helling van 11 graden.Een krachtige Amplitude geeft dus een hoge capaciteit en daarom werkt deze STE zeefbox met een Amplitude van 12 mm.

Het Vibroblock-concept

Het Maskin Mekano Vibro Block concept houdt in dat de zeefbox is gemonteerd op een trillingsdempend frame dat voorkomt dat de trillingen van de zeefbox worden doorgegeven aan het chassis. Dit bespaart de gehele installatie voor schade door trillingen, terwijl de zeefbeweging efficiënt blijft. Het Vibro Block-ontwerp zorgt ervoor dat de STE-zeef met de capaciteit van een viervoudig gelagerde zeefbox net zo soepel werkt als een tweevoudig gelagerde zeefbox, en houdt de kracht in de zeefbox waar deze hoort

Service, ondersteuning en reserveonderdelen.

Op de fabriek in Jönköping liggen voor alle machines reserver onderdelen en zeefdekken klaar. Ook worden er trainingen gegeven  hoe de producten het best kunnen worden bediend.

Aandrijving.

De Maskin Mekano zeefstallaties worden electrisch aangedreven ( middels een stroomaggregaat ). Het is natuurlijk ook mogelijk om de mobielezeefinstallaties op het vaste stroomnet aan te sluiten. Met de zeefinstallaties van Maskin Mekano is dus een aanzienlijke vermindering van de CO2 uitstoot te behalen.  Electrisch aangedreven machines zijn aanzienlijk zuiniger in verbruik dan hydraulisch aangedreven machines omdat de electromotor de hoeveelhied stroom afneemt die voor de productie op dat moment werkelijk nodig is.

Modellen 

Maskin Mekano heeft meerdere typen, voor de Nederlandse markt worden de Sv 1202, SH1502 / SH1503 en de EC03 aangeboden.