Mobiele en stationaire 2 assige shredders van Arjes

Ook van de Duitse fabrikant Arjes uit Leimbach is Ophof Recycling B.V. dealer voor Nederland. Arjes is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van mobiele 2 assige shredders. Het team van Arjes onder leiding van Norbert Hammel heeft jarenlange ervaring met het bouwen van shredders.

Inzetgebieden, 

De shredder worden o.a. ingezet voor het verkleinen van hout, Biomasse, autobanden, papier, Bouw & Sloopafval, plastic en metaal.

Modellen, 

Arjes bouwt 3 types VZ 750, VZ 850 en de VZ 950. Deze zijn leverbaar op een container syteem, leverbaar op een rubs loopwerk en leverbaar op een trailer chassis.

Aandrijving,

De aandrijving van van de vol hydraulische machines wordt verzorgd door sterke Volvo Penta motoren van 320 t/m 770 pk, ook kunnen alle modellen worden aangedreven door een elektromotor.

Robuste uitvoering,

Alle modellen hebben 2 kieptrechters (voor en achter) die er voor zorgen dat het materiaal goed verdeeld word over de gepatenteerde shredderassen. Onder de shredderassen kan een breekbalk gemonteerd worden om het materiaal fijner te krijgen. Door de grote afstand tussen de afvoerband en de shredderassen kan het materiaal snel afgevoerd worden door de brede hoofd afvoerband. Onderweg loopt het materiaal nog onder een hydraulisch in hoogte verstelbare magneet door.